Cawan dan gelas berwarna putih dan cerah kerap
kali menjadi kekuningan setelah lama dipakai. Mungkin juga disebabkan
oleh pembilasan yang tidak bersih dan kesan pewarna yang tidak dibasuh
dengan bersih. Langkah hebat ini mampu memulihkan masalah tersebut.
BAHAN-BAHAN:
·
Garam
·
Air suam
·
Limau nipis
CARA MEMBUAT:
1. Masukkan garam ke
dalam air suam.
2. Perahkan limau nipis.
3. Rendam cawan ke dalam
air suam selama 15 minit.
4. Angkat dan lapkan
hingga kering.
|
Petua dan koleksi masakan... Dunia masakan memang unik. Dari bahan - bahan asas boleh bertukar kepada ribuan jenis masakan yang berbeza rupa, gaya dan rasa..Itulah keajaibannya...Tiada sempadan untuk berkongsi ilmu mengenainya.
Friday, 16 November 2012
HAPUS KESAN KUNING CAWAN
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment